bazilah abu hassan bazilah abu hassan: March 2012

Saturday, 10 March 2012

senior year is the best !!

As salam.

bile dah jadi senior,, seriously memang aku rase sangat best~
why??
kemon babe,, kau boleh buat banyak benda yang selama ni tak boleh sebab ada yang lagi senior dari engkau. 
but,, at the same time,, kau kene pikir pasal junior as well. apa yang patut mereka tengok dan apa yang mereka tak patut tengok. ni bukan soal nak jadi senior skema atau bajet bagus. ni pasal how you bring yourself as the elder and how you act like one.


BUT!
eksyelli,, aku bukan nak cerita pasal benda alah definition jadi senior. Aku nak berhikayat pasal minggu aktiviti kat sekolah aku. Well, minggu aktiviti ni best pasal kite tak payah masuk kelas akademik for a whole week!! Splendid right??


ookeey~
Aktiviti first yang aku paling suke is the talentime night. Malam ni memang ada macam macam show. Yang paling best bile senior boys naik buat show. Yes! Even yang pemalu gile bile bercakap macam dalam mulut tu ada emas setongkol pon naik stage. Semua buat muke poyo,, nyanyi nyanyi segala. Memang terkejut. Dah la aku juri. Sebagai insan yang lemah, aku tak mampu mengelak untuk menjadi seorang yang bias. Aku telah TERbias sebenarnya semasa memberikan markah. Sorry. Alasan berani buat show sebab last year. Semua sibuk nak buat memori. Yes. Dead true.


Then, ada mlam teater. Yang ni lagi best. Ramai fivers yag participate berlakon filem P.Ramlee. Pecah perut tengok. Even gusi yang memang duduk dalam mulut tu jadi kering bile dah mulut ternganga gelak 2 jam straight. Aku tukang tengok dan tukang gelak merangkap tukang sorak bile perlu. But, true. Memang best bile tengok fivers dah semua participate and berlakon selamba. Yang jadi senior memang paham perasaan ni. Memang paham.


Dan,, sangat sedih as well nak tinggal zaman kegemilangan senior ni. 
Bukan senang nak dapat bond friendship macam yang aku dapat sekarang. Bila dah duduk asrama penuh,, almost semua yang kau buat dengan orang yang sama. Study, makan, outing, prep, tido, riadah, mengumpat and the list go on. Memang payah nak cari dan memang kene hargai.

n.


p/s: some even said they rather give all their money to have the school days back!



Friday, 9 March 2012

flashback zaman dedulu.

Assalam,,

kenalkah kalian dengan makhluk ini??





Ya!
Beliau merupakan sejenis snek atau jajan atau makanan ringan. Sebagai seorang yang innesen,, aku tak pernah tahu beliau dibuat daripada kacang peas!! Selama 12 tahun aku diperbodohkan oleh diri sendiri. Muahaha. Korang tahu aku ingat makhluk alah ini diperbuat daripada apa?

Aku menganggap snek ini dibuat daripada PETAI!

Yes!
Korang tak salah baca. Aku memang ingat makhluk alah ini dibuat daripada petai hinggalah aku darjah enam. Betapa innesennye aku masa kecik. Meskipun pada supik (supik is plastik in terengganu language) snek telah tertera GREE PEAS SNACK,, aku membuat andaian bahawa itu nama encik petai dalam bahasa omputih. 
lalalala~~ innesennye aku.


Setakat ini sahaja cerita aku mengenai kelurusan aku masa kecik. Sambung lagi di masa akan datang!
Wassalam.




p/s: holiday 11 hari! yippie~~

 
Copyright © . All Right Reserved by bazilah abu hassan